Rekonstrukce bytu | Praha, ul. Biskupcova

Jelikož se často zajímáte o samotné rekonstrukce a realizace interiéru, přináším vám průběh proměny tohoto původního bytu v Praze. Tato rekonstrukce začala změnou dispozice a určením jednotného stylu. Celý byt byl laděn ve světlých tónech a pocitu vzdušnosti pomáhají skleněné příčky mezi pokoji. Dominantou obývacího prostoru je kuchyňský ostrůvek se sezením, doplněný pohovkou v jasné modré barvě. Na kuchyňskou linku navazuje velký rohový odkládací prostor pro uklízecí prostředky, který nahrazuje komoru. Z přední časti je za celoplošným zrcadlem ukrytá šatní skříň a botník. V ložnici zase najdete velkou šatní skříň a pracovní koutek. Největší změnou prošla původní kuchyně, ve které se nově nachází koupelna se saunou a dřevěným koutkem pro relaxování. Podívejte se na fotografie bytu v původním stavu, změnu dispozice a výsledek této proměny.



Fotografie od klienta ukazují původní stav bytu

Byt byl opravdu v původním stavu, jedinou změnou byla plovoucí podlaha v obývacím pokoji a ložnici. Díky původnímu stavu proběhly bourací práce hladce. Dům již prošel částečnou rekonstrukcí, a to v podobě nových plastových oken.



Dispozice bytu před rekonstrukcí

Původní dispozice bytu sestávala z předsíně, kde byla hned trojice dveří v jedné řadě, a to do koupelny, toalety a komory. Vlevo se pak nacházela kuchyně, vpravo obývací pokoj, přes který se procházelo do ložnice a malé místnosti vedené jako šatna.



Dispozice bytu po rekonstrukci

Nová dispozice bytu zachovala vstup, ale oproti té původní se nově vchází do otevřené části, kde je chodba, kuchyně a obývací pokoj. Výhodou byla možnost odstranění všech příček, díky čemuž se celý prostor otevřel. Z původní kuchyně je nově velká koupelna s dřevěným koutkem a saunou pro odpočinek. Místo zde našla jak vana, tak sprchový kout, pračka a vstup na samostatnou toaletu. Kuchyni dominuje ostrůvek, na který navazuje sezení, kdy tento prostor nedovolil samostatný jídelní stůl. Pod oknem je umístěná pohovka a TV je uchycena na výklopném držáku, nastavit si ji tak můžete dle potřeby. Z obývacího pokoje poté vstupujete do ložnice, kde je také šatní a pracovní koutek. Toto rozložení zůstalo stejné, jako v původním stavu, ovšem prostor je nově otevřený. V tomto bytě jsou nově pouze dvě příčky, a to ze skla. Díky tomu je byt světlý a vzdušný, pro zachování soukromí je v obou místnostech závěs.



Fotografie bytu po rekonstrukci

Nyní se už můžete podívat na výsledek. Veškerý nábytek byl vyráběn na zakázku, s výjimkou postele. Barevné provedení nábytku se protíná celým bytem. Důležitým prvkem je také osvětlení, které je řešeno kombinací designových lustrů a lampiček, bodovým osvětlením a LED pásky. Zrcadlo ve vstupní chodbě, které v sobě ukrývá botník a šatní skříň, opticky prostor ještě zvětšuje. Dokonalý odpočinek nenabízí pouze sauna, ale také velká masážní vana. S proměnou bytu jsou majitelé velmi spokojení, což je pro mě vždy tou největší odměnou.